Ezzel tarol az új kínai okostelefon

 

Mindent letol a dobogóról az iPhone-tól a Samsungig a tényleg teljes felületen kijelzős technikával berobbanó Vivo újdonság.

Forrás: cnet

Forrás: cnet, MWC

Egyetlen nagy képernyő az egész mobil. És ez még nem minden.

A Vivo már kiküldte az alábbi sajtómeghívót a június 12-i sanghaji hivatalos bemutatóra. Itt a még februárban belengetett, fenti képen látható Apex koncepciótelefon megvalósult, kereskedelmi változatát mutatják fel. (A Vivo tulajdonosa ugyanaz a BBK Electronics Corporation, mint amelyik a felénk jobban ismert Oppo-é, OnePlus-é.)

vivo mghivo

Mint ismert, az egész előlapot elfoglaló kijelzőért először az iPhone X indított harcot, s bár az Apple-nek az ujjlenyomat-olvasót sikerült eltakarítani, a képernyő tetején ott éktelenkedik a notch, vagyis a szenzor- és kamerasziget.

Némi szidalmazás után az Android-tábor nagy része elkezdte másolni a notchot, Sőt, a Google is bejelentette, hogy a folytatódik a notch-vonal,s az ősszel megjelenő “P” operációs rendszere lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy szimulálják a kijelzőn megjelenő különböző méretű bevágásokat.

Ezek után a Lenovo alelnöke közölte, hogy az új Z5-ös mobiljuk júniusban bevágás és keret nélküli kijelzős lesz. Igaz, senki sem értette, hová teszik az előlapi kamerát, ha az egész mobilt betakarja a kijelző.

Most a Vivo adott a kérdésre csattanós választ, több új technológiai megoldás egyesítésével. Új okostelefonjuk teljes előlapja kijelző lehet, mert a kamera szükség esetén a készüléktestből bújik elő.

Vivo kamera

Ráadásul a Vivo „a világ legjobb” hasznos képernyőarányát ígéri. Ami nem valami öncélú technikai játszadozás, mert úgy ad majd hatalmas kijelzőt, hogy közben kényelmesen elfér a zsebben.

Mint az alábbi képen látható, úgy tűnik, az ujjlenyomat-olvasót is sikerült integrálni a kijelzőbe, nem kell a hátlapon maszatolni érte.

Vivo ujjlenyomat olvaso

Már csak az a kérdés, hogy az alapvetően ázsiai piacra dolgozó Vivo mennyi idővel előzi meg a globális piacon működő Lenovo-t, s hogy az utóbbi cég megoldása is ilyen szellemes lesz-e.

Júniusban, hamarosan megtudjuk.