Notch-ak, mitől lesz nyerő az LG új okostelefonja?

 

Természetesen nem a notch, a szenzorszigetszerű felső belógás miatt, hanem a páratlan képességű kijelzőtől.

Szépen csepegteti legújabb csúcskészülékéről, az LG G7-esről az információkat a május 2-i bemutató előtt a koreai óriásvállalat. Az eddig napvilágra került adatok alapján a készülék megkapja a többi nagy versenytárshoz hasonlóan a prémiumkategória mai legjobbját, a Snapdragon 845-ös processzorát, viszont memóriával meglehetősen szűkmarkúan, 4GB-tal látja el a gyár.

Amivel a telefon mégis kiemelkedhet a mezőnyből, az a kijelzője. Az LG G7 ugyanis a kategóriájának legnagyobb fényerejű képernyőjét kapja.

A mobil 6,1 colos, QHD+ (3120 x 1440 pixel) felbontású FullVision kijelzőjének maximális fényereje 1000 nit is lehet, vagyis az okostelefonok piacán jelenleg ezen készülék képernyője biztosítja a legnagyobb fényerőt. A legmodernebb Super Bright technológiájával felvértezett készüléket arra tervezték, hogy erős napsütésben is könnyen használható legyen, miközben elődjéhez képest akár 30 százalékkal kisebb energiafogyasztás jellemzi.

A képernyő a DCI-P3 színtér 100 százalékát képes megjeleníteni, és önműködően alkalmazkodik hat színbeállításhoz (automatikus, energiatakarékos, mozi, sport, játék és profi). Az automatikus (Auto) mód önműködően kielemzi és azonosítja, hogy milyen tartalom (videó, fotó, játék vagy weboldal) jelenik meg a képernyőn, ez alapján pedig optimalizálja a kijelzőbeállításokat, miközben csökkenti az energiafelhasználást. A testre szabható megoldások kedvelői a kamerás felhasználói felület egy részén finomhangolhatják a színeket egy görgethető színkerékkel, melyen minden egyes RGB beállítás módosítható.

Az előd G6-os kijelző/előlap arányát tovább fejlesztve az LG G szériájának 7. generációja még könnyebben kezelhető akár egy kézzel is, mégpedig az ergonomikus, hajlított edzettüveg-borításnak köszönhetően. Keskenyebb, 19:5:9 arányával az LG új FullVision kijelzője egy, az LG G6-hoz képest közel 50 százalékkal vékonyabb alsó kávával válik teljessé.

Az ezredik iPhone X másolatként notch-nak, szenzorszigetnek tűnő bevágás sem notch valójában, hanem az LG eddigi koncepcióját továbbvivő, variáló megoldás. A “bevágás” megfigyelhető a gyártó által közzétett felső, s az Evan Blasstól kiszivárogtatott alsó képen is.

LG G7 ThinQ_Screen Color

 

 

Ami felül látható, az ugyanis minden bizonnyal egy új, testreszabható másodlagos kijelző, ami az előlap felső sávjában biztosít további helyet az értesítések számára.

Ennek köszönhetően az LG szándéka szerint ezek nem foglalnak el feleslegesen helyet a főképernyőn. A hagyományos megjelenést kedvelők tetszés szerint kikapcsolhatják a másodlagos kijelzőt, vagy akár különféle színeket is választhatnak hozzá, melyek egyedivé teszik telefont.