Ez a világ 10 legjobb mobilja – ha a fotó a legfontosabb

 

A független és megbízható tesztelő, a precízen mérő DxOMark fotós tesztportál felállította az aktuális ranglistát.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Bár az Apple, s nyomában a Samsung eddig ismeretlen magasságokba vitte prémiumkészülékeinek az árcéduláit, szerencsére bőven akad még a Top10-ben 200 ezer – sőt, gondos kereséssel 150 ezer – forintos ár alatt kapható mobil.

Talán kevéssé meglepő, hogy a Samsung új csúcskészüléke, a Galaxy S9 Plus 99 pontos értékeléssel leverte a dobogó tetejéről a Google Pixel 2-t. Ezzel az iPhone X a harmadik helyre szorult.

dxomark

A nemrég bemutatott Samsung S9-es elődjéhez képest alig hozott valami újdonságot – kivéve pont a kamerát, amivel tényleg nagyot alkotott a koreai óriáscég.

A készülék szuperlassított videójával másodpercenként 960 képkockát rögzíthetünk, s ezeket a pillanatokat pedig szuperlassított felvételen nézhetjük vissza.

Ha mozgást érzékel, a Samsung Galaxy S9 és S9+ automatikusan rögzíti a tartalmakat, így mostantól mindennek szemtanúi lehetünk, amiről eddig élőben lemaradtunk.

Kedvezőtlen fényviszonyok között mutatkozik meg igazán, hogy mit tud egy kamera: ebben eddig is jó volt a Samsung. Mostani Duál Rekesz (F1.5 – F2.4) megoldása, hasonlóan az ember pupillájához, automatikusan több fényt enged be sötétben, és kevesebbet, amikor túl világos van, így tiszta és éles fotók készíthetők vele.

Negyedik helyet kapott a Huawei Mate 10 Pro: ne feledjük, a kínai gyártó által gondosan kiszivárogtatott pletykák alapján a március 27-én bemutatandó Huawei P20-as még tartogathat meglepetéseket.

Annyit biztosan lehet állítani, hogy a tíz legjobbra értékelt kamerával szerelt mobilban senki sem fog csalódni.

Részletes értékelésüket, a velük készült mérőfotóikat, az összes tesztelt készülék (nem csak a Top10) minősítését ezen az oldalon , a kereső segítségével találjuk meg.