„The Wall” – bemutatkozott a Samsung első, 146 colos, moduláris tévéje

 

A koreai óriásvállalat moduláris, saját fény kibocsátására képes MicroLED technológiával ellátott televíziókészüléket készített.

A 2018-as CES-en (szórakoztató és fogyasztói elektronikai kiállításon) debütált a 146 colos képátlójú Samsung „The Wall” moduláris tévé.

Samsung First Look CES

MicroLED technológiájával rendkívül éles képet biztosít bármilyen méret, felbontás vagy forma esetén. A technológia lényege a microméter (µm) nagyságú LED-ek használatában rejlik, amelyek sokkal kisebbek a jelenleg alkalmazott LED-eknél és saját maguk fényforrásaként szolgálnak.

Így nincs szükség a készülékben színszűrőkre vagy háttérvilágításra. A MicroLED képernyő kiemelkedően tartós és nagy teljesítményre képes, a fényerőt, a fényforrás élettartamát és az energiafogyasztást tekintve egyaránt.

Modul alapú, káva nélküli kialakításának köszönhetően a „The Wall” lehetőséget nyújt arra, hogy a saját igényeink megfelelően alakítsuk televíziónk méretét és formáját. A képernyő alkalmazkodik a különböző felhasználási célokhoz, s nevéhez méltón, a különféle igényeknek megfelelően akár teljes falat lefedő kijelzőként is funkcionálhat.