Jack Black bevallotta, ki a kedvenc metálénekese

 

Nincs mit csodálkozni a válaszán, közös klipjük is van.

A Planet Rock interjút készített a rockmániás színésszel, a saját zenekarral is rendelkező Jack Blackkel. Az újkori Jumanji, a Rocksuli vagy a Pop, csajok, satöbbi című filmek sztárja soha nem titkolta a keményebb zene iránti rajongását, sőt, amikor csak tehette, filmjeiben rengeteg utalást is tett erre vonatkozóan.

A régi nagy bandákról volt éppen szó, amikor előjött a megkerülhetetlen Black Sabbath Ozzy Osbourne-nal az élen. Black kifejtette, mekkora hatással volt rá a zenekar, de mégis, számára nem a klasszik felállás, hanem az Ozzy távozását követő új korszak, a Ronnie James Dio fémjelezte, 1979-től tartó hároméves szakasz jelenti a csúcsot. Akkor lett rabja Dio éneklésének, és mindmáig a 2010-ben elhunyt énekest tartja a legnagyszerűbb heavy metal-toroknak.

„Attól volt speciális Dio, hogy amerikaiként került be egy angol bandába. Közülünk való volt. Számomra ez egyfajta nemzeti büszkeség érzést adott akkoriban, hogy a világ legnagyobb metálbandájának énekese egy amerikai ember lett. Teljesen más volt, mint Ozzy. Az ördögről addig is énekelt a Black Sabbath, de Ronnie beleszőtte a maga fantasy világát is, amitől az egész még misztikusabb lett.” – emlékezett vissza Jack Black.