Baleset

Kigyulladt egy kamion az autópályán

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Védjük meg ünnepeinket, szokásainkat!

Hamvazószerda van, a mai nappal elkezdődött a kereszténység legfontosabb ünnepe, Jézus kereszthalálára és feltámadására való lelki felkészülés időszaka – írja Király Nóra a Ficsak blogon.

 

hamvazószerda (Fotó: Ficsak blog)

Egyesületünkhöz ugyanakkor több szülői bejelentés érkezett, melyek arra hívták fel a figyelmet, hogy az óvodai-iskolai farsangi mulatságok időzítése sajnos sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba, amikor a vallásos keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól és még a kevésbé vallásos emberekben is rossz érzést kelt, amikor farsangi mulatsággal szembesülnek a nagyböjti időszakban.

Miután a farsangi időszak több hétig tart, megvalósítható és fontos volna, hogy erre az időszakra tervezzék a köznevelési intézmények a vidám ünnepségeket, a tanév tervezésekor legyenek figyelemmel erre a mozgó dátumra is.

A Fiatal Családosok Klubja ennek érdekében arra kéri a döntéshozó politikusokat illetve az oktatásirányítást, hogy mindezekre hívja fel az intézmények figyelmét, egyértelműen szabályozza a vonatkozó kérdést, azaz, hogy az adott évben mikor lehet farsangi mulatságot szervezni.

Az ünnepeink mélységét, valódi tartalmát, a kereszténység gazdag és éltető hagyományát úgy tudjuk továbbadni gyermekeinknek, ha mi magunk is komolyan vesszük azokat és elfogadjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje.

Ajánljuk még