Interjú

75 éves Reviczky Gábor, aki elárulta, mit kívánna, ha kifogná a csodatévő aranyhalat

Sára Sándorra emlékezünk

Markovics Ferenc fotója Sára Sándorról (Fotó: MTI-Reprodukció)
Kosztolányi Balázs színész, Sára Sándor filmrendező és Takács Gábor a közönség soraiban az Új Gilgames című magyar film bemutatóján a Vörös Csillag moziban, ahol átadták a filmkritikusok díját (Fotó: MTI/Bojár Sándor,1964)
Radványi Géza, Sára Sándor operatőr és Vayer Tamás díszlettervező a Circus Maximus című film forgatásán (Fotó: MTI/Friedmann Endre, 1979)
Bihari József színművész jelenetét forgatja Sára Sándor operatőr a Radványi Géza rendezte Circus Maximus című filmben, társrendezője Almási Tamás (Fotó: MTI/Friedmann Endre, 1979)
Madaras József és Sára Sándor rendező-operatőr a XIX. magyar játékfilmszemlén (Fotó: MTI/Friedmann Endre,1987)
Sára Sándor filmrendező a Tüske a köröm alatt című filmjéért különdíjat kapott, melyet Pozsgay Imre, a 20. Magyar Játékfilmszemle zsűrijének elnöke adott át, a Budapest Kongresszusi Központban rendezett díjkiosztón. A háttérben rendezők: Gothár Péter, aki a Tiszta Amerika filmjéért különdíjat nyert. Almási Tamás Szorításban című, ifjabb Schiffer Pál a Dunánál című dokumentumfilmjéért különdíjat nyert, Gulyás János pedig, aki Gulyás Gyulával közösen írt és rendezett Törvénysértés nélkül című filmjéért a dokumentumfilm kategória fődíját és a szakmai zsűritől a legjobb dokumentumfilm díját nyerte el (Fotó: MTI/Friedmann Endre, 1988)