logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Átadták az idei Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban gyűjtött adományokat

Átadták az idei Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban gyűjtött adományokat. Több mint ezer tonna búza és több millió forint gyűlt össze: ezek nagyjából 100 ezer embernek, gyerekeknek, időseknek jelent segítséget. Az akcióhoz idén is több ezer gazda csatlakozott határon innen és túl egyaránt – derült ki az M1 Híradójából.

Nemcsak kenyér, hanem palacsinta, kalács és más finom étel is készül majd abból 63 tonnányi lisztből, amelyet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban nevelkedő gyermekeknek adtak át csütörtökön Martonvásáron.

Én nagy-nagy szívvel, szeretettel köszönöm annak a közel négyezer gazdának azt a nagylelkűséget, hogy ebbe a programba bekapcsolódtak és segítenek, hogy a magyarok kenyerét egyék a gyermekeink” – mondta Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az alapítvány javára felajánlott búzát Herczegh Anitától, a köztársasági elnök feleségétől, az esemény fővédnökétől és Jakab Istvántól, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnökétől vette át (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Az eseményen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége arról beszélt: a magyar gazdák megmutatták, hogy az összetartozás kovásza mindennél erősebb.

Minden adományozott búzaszem célba ér, hiszen ez a program a magyar gazdák lelkéből fakad” – fogalmazott Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke kiemelve, hogy 2021-ben is több ezer gazda ajánlott fel búzát és más terményeket a rászorulóknak.

A 2011-ben indult program mára egy egész éven átívelő, össznemzeti eseménysorozattá nőtte ki magát, és a kezdeti 10 tonnáról 1100 tonnára nőtt az összegyűjtött gabonamennyiség.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a segítő akcióval kialakuló, magyarok és magyarok közötti szövetség egy stabil bástyája a nemzeti összetartozásnak.

A jótékonysági megmozdulást a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szervezi minden évben.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még