logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint helyes döntés a pedofil-nyilvántartás létrehozása?

| Szerző: hirado.hu
Ukrajnában elkezdődött a pedofilok nyilvántartása, ami szinte azonnal nevekkel töltődött meg. A lista máris több mint 171 olyan állampolgár adatait tartalmazza, aki kiskorúak kárára elkövetett szexuális bűncselekmények miatt tölti büntetését. Ma ebben a témában kérdezzük olvasóinkat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, hogy szerintük helyes döntés-e a pedofil-nyilvántartás létrehozása? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Az igazságügyi minisztérium az ügyészséggel és a bírósággal együtt tölti fel a nyilvántartást, tanulmányozza a hasonló bűncselekményekért elítéltek személyi aktáit, így a büntetés letöltése után is tárolnak róluk információkat ebben az adatbázisban. A nyilvántartás tesztüzemben működik. Idővel lehetséges lesz egy ilyen nyilvántartás teljes körű használata” – mondta Olena Viszocka ukrán igazságügyi miniszterhelyettes az Ukrajna 24 tévécsatornán.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna ebben az ügyben nem újító, mindegyik európai ország követte ezt az utat.

Sok eredményes példa van arra, hogyan működik a pedofil-nyilvántartás, és hogy valóban fontos a gyermekek védelme. A nyilvántartás létrehozásakor és elindításakor más országok, így az Egyesült Államok, Kanada és Norvégia tapasztalatait tanulmányozták – mondta a miniszterhelyettes.

Viszocka elmondása szerint a nyilvántartást azért hozták létre, hogy megvédjék például az oktatási vagy az egészségügyi intézményeket vagy más, gyermekcsoportokkal dolgozó személyeket attól, hogy pedofilokat alkalmazzanak.

A tervek szerint a nyáron elfogadott magyar pedofil-törvény értelmében hamarosan Magyarországon  létrejön egy nyilvántartás a pedofil bűncselekmények elkövetőiről.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még