logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Akár 23 fok is lehet ma, de pénteken fordul a kocka

Eleinte még erőteljes délies áramlással meleg levegő érkezik hazánk fölé, pénteken viszont valami egész más jön.

 

A szakadozott felhőzet délelőtt az északi, északkeleti tájakat is elhagyja, mögötte a nap nagy részében napos idő várható általában kevés fátyolfelhővel. Estefelé északnyugat felől újabb magasszintű felhősáv érkezik. Csapadék nem lesz – írja a met.hu.

(Fotó: met.hu)

A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon délutántól meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul, de az Alpokalján 22, 23 fok is lehet, míg északkeleten 15 fok körül maradhat a hőmérséklet. Késő estére 4 és 15 fok közé hűl le a levegő, a szelesebb nyugati részeken lesz enyhébb az idő.

Estére nyugat felől ismét fátyolfelhők sodródnak fölénk. Az Északi-középhegység térségében helyenként köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérik, de főként a magasabban fekvő részeken viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között várható, de a kevésbé szeles északkeleten ennél több fokkal alacsonyabb értékek valószínűek.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még