logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma is otthon hagyhatjuk az esernyőket

Napról napra enyhül az idő, a hét közepén már nagy területen mérhetünk 20 fok feletti hőmérsékletet. A melegedés azonban pénteken megtorpan, és gyors ütemben zuhan vissza a hőmérséklet az ilyenkor szokásos értékekre.

 

Észak felől egy vastag fátyolfelhőkből álló sáv vonul át felettünk, emellett a középső országrészben alacsonyszintű felhők is lesznek az égen – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli óráktól gyorsan csökken a felhőzet, így délután már a déli megyék kivételével jobbára napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge marad. A hőmérséklet kora délután 13 és 18, késő este 0 és +8 fok között alakul.

(Fotó: met.hu)

Estefelé eleinte mindenütt derült ég várható, majd az éjszaka második felében északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Emellett az északkeleti megyékben alacsonyszintű (réteg) felhőzet is képződik. Főként a Mura és Dráva völgyében köd képződik. A szél gyenge marad, csapadék nem lesz. A hajnali minimum általában -1 és +6 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken -2, -3 fok is lehet.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még