logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Időjárás: kettéválik az ország vasárnap

| Szerző: hirado.hu
Újabb változás kezdődik, sőt, már meg is kezdődött. Délkelet felől felhő- és csapadékzóna hatol egyre beljebb az országba, amely a vasárnapi és a hétfői időjárást alapvetően meghatározza. Ezt követően is marad a mozgalmasabb, hűvös idő – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.
(Fotó: OMSZ)

Az ország északkeleti harmadán vékonyodik, szakadozik a felhőzet vasárnap, ott nem várható csapadék. Másutt viszont marad a borult idő ismétlődő, változó intenzitású esővel, de délután már inkább csak a délnyugati megyékben eshet. Az északkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadában 15, 18 fok is lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: OMSZ)

Este többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és a délnyugati, déli megyékben elszórtan kisebb eső is előfordulhat.

A Dunántúl egy részén élénk maradhat az északias szél. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még