logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Napsütésben didereghetünk szombaton

| Szerző: hirado.hu
A sokévi átlagnál legalább 5-6 fokkal hidegebb időre számíthatunk a következő napokban.
(Fotó: OMSZ)

Délelőtt jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz szombaton, de a déli határvidék környezetében maradhatnak erősen felhős tájak is – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A nap második felében nagyobb területen az Alföldön is növekedni kezd a felhőzet délkelet, kelet felől, és este a délkeleti határnál már eleredhet az eső. Nagy területen kísérik élénk, néhol esetleg erős lökések az északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

Délkelet felől tovább növekszik a felhőzet, általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon lehetnek átmenetileg kevésbé felhős területek, illetve periódusok is.

Az északnyugati és az északkeleti megyék kivételével többfelé várható eső. Az északkeleti légmozgás estére veszít erejéből, de továbbra is előfordulnak majd főleg az északkeleti harmadban élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul. A kevésbé felhős északkeleti tájakon, völgyekben akár kevéssel fagypont alá is hűlhet a levegő.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még