logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma még megúszhatjuk, de szerdától bekopog az ősz

A déli órákig túlnyomóan derült, napos idő várható. Délután nyugat felől magasszintű felhőzet vonul fel a Dunántúlon, amely estétől meg is vastagszik, és ekkortól eső, zápor, néhol zivatar ott már előfordulhat – írja az Országos Meteorológia Szolgálat. 
(Fotó: met.hu)

A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, de megközelítőleg a Győr-Szeged tengely szélesebb sávjában nagyobb területen is kísérhetik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható. Késő este általában 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, de az ország keleti harmadában még csak fátyolfelhők lesznek az égen. Nem lesz teljesen zárt a felhőtakaró, lesznek átmenetileg kevésbé felhős területek nyugaton is. A Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar, majd hajnaltájt már a Duna vonala mentén is kell csapadékra készülni.

(Fotó: met.hu)

A délkeleti szél kissé veszít erejéből, de továbbra is lehetnek még élénk széllökések. Hajnalra döntően 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, ugyanakkor az északkeleti, keleti megyék derültebb részein ennél több fokkal hidegebb hajnal valószínű.

A címlapfotó illusztráció.  

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még