logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A szakképzés állt a Vadászati világkiállítás tizenegyedik napjának fókuszában

A Fátyol Iskolaprogramban eddig több mint 20 ezer diákot láttak vendégül az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás programjain, a rendezvény kedden újabb 93 diákcsoport és 3000 diák érkezésével folytatódik – közölték a szervezők közleményben az MTI-vel.

Ismertették, hogy a világkiállítás tizedik napján a Hungexpóra több mint 18 ezren látogattak el, ezzel a világkiállítás központi helyszínének látogatottsága hétfő estére átlépte a 246 ezret. A hétvégével frissített és összesített adatok alapján eddig az országszerte zajló programsorozaton már több mint 978 ezren vettek részt.

Az A pavilonban délelőtt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) workshopja zajlik majd,

amelynek fókuszába az erdészképzés, a vadászat, a halászat és a természetvédelem kérdéseit állították.

A workshopot Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitja meg.

Ugyanebben a csarnokban délután 14 órától Sao Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaság mutatkozik be. A szigetország ugyan Afrika második legkisebb állama, viszont rengeteg természeti látnivalóval rendelkezik. A nemzeti nap keretében az ország fenntartható turizmussal kapcsolatos tapasztalatait ismerhetik meg az érdeklődők.

A D pavilonban a Nimród Café színpadán 12 órától Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, Ugron Ákos, a VERGA Zrt. vezérigazgatója és Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója a világkiállítás jegyében létesített 22 hektárnyi emlékerdőkről beszélget Kókai Mártonnal, a Nimród Vadászújság főmunkatársával.

A Vadgazdálkodás a magyar erdőgazdaságok területén című kerekasztal-beszélgetés 13 órakor kezdődik,

vendégei Vereczkei Márton (KASZÓ Zrt.), Kovács Tamás (Gyulaj Zrt.), Balogh Tamás (SEFAG Zrt.) és Juhász Lenke (Vérteserdő Zrt.) lesznek. A Vadász talk show 15.30 órakor kezdődik, ennek keretében Csőre Gábor vendége Noveczki Katalin, Fátyol, a világkiállítás kabalakutyájának tenyésztője és kiképzője lesz. A D pavilon színpadának programját 17 órától Bársony Bálint és zenekara zárja.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Németh Balázs, a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon című kiállítás kurátora tart rendhagyó tárlatvezetést 18 órától.

Vásárosnaményban a hét vendégei Felvidék és Borsod-Abaúj-Zemplén megye vadászai. Kedden délelőtt 10 és 11 óra között zajlik a felvidéki és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyerekek találkozója. Révfülöpön, a mólónál folytatódik a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny.

Még több részlet a keddi programokról, a belépőjegyekről és megközelítési lehetőségekről IDE kattintva olvasható – közölték a szervezők.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még