×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Indul a világkiállítás Jószolgálati programja

 

Kedden indul az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás Jószolgálati programja – közölte a világkiállítás sajtóirodája az MTI-vel kedden.

Mint írták, a világkiállítás szervezői elkötelezettek, hogy a fogyatékossággal élők számára elérhetővé tegyék, illetve megkönnyítsék a Budapesten zajló kiállítás látogatását.

A Jószolgálati program keretében a fogyatékossággal élőket segítő szervezeteknek és a Civilút Alapítvány nehezítettséggel élőket támogató együttműködő partnereinek csoportjai előzetes regisztráció után, díjmentesen tekinthetik meg a világkiállítás központi rendezvényét a megújult Hungexpón, szeptember 28-tól hétköznaponként 10 óra és 19 óra között. A csoport létszáma minimum 5, maximum 100 lehet egyszerre, egyidejűleg. A fogyatékossággal élőket segítő szervezetek IDE kattintva regisztrálhatnak.

A szervezők tudatták azt is, hogy a világkiállítás központi helyszínét az akadálymentesség szempontjából az Acces4you mérte fel és minősítette, eszerint a helyszín akadálymentes a kerekesszékesek, babakocsis kismamák, idősek, mozgásában korlátozottak és kognitív zavarral élők számára.

A tájékoztatás szerint a világkiállítás hivatalos partnere a jószolgálati partnerségben a Szerencsejáték Zrt. és a Civilút Alapítvány, az akadálymentesítési program megvalósítását pedig a Szerencsejáték Zrt. támogatja.

Tudatták azt is, hogy a kiállítási helyszín megközelítését a szervezők alacsonypadlós, ingyenes buszjáratokkal is biztosítják a fővároson belül. A buszjáratok többek között a Stadion autóbusz-állomástól, a Deák Ferenc térről, a Puskás Ferenc Stadiontól indulnak, illetve a belváros forgalmasabb csomópontjainak érintésével szállítják az utasokat a Hungexpo területére.

A címlapfotó illusztráció.