×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Az igazságügyi miniszter vezette a jótékonysági árverést – KÉPEK

 

Jótékonysági árverést tartottak csütörtökön a Covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, Varga Judit igazságügyi miniszter, fővédnök, Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes  és Hampel Katalin divattervező a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyűjtő jótékonysági est divatbemutatóján a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Varga Judit igazságügyi miniszter, a jótékonysági est fővédnöke emlékeztetett, hogy meg kellett tapasztalnunk, hogy milyen sérülékeny az élet: szülőket, nagyszülőket, barátokat, kollégákat vitt el a járvány, a veszteségek mellett pedig egy tragikus szókapcsolat is a hétköznapok részévé vált: Covid-árvák. Magyarországon ma közel ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét, több száz család érintett a veszteségben.

A miniszter hozzátette: „Mi magyarok, rendre bebizonyítjuk, hogy baj esetén rövid idő alatt képesek vagyunk nagyon gyorsan és hatékonyan segíteni. A kezdeményezést széleskörű társadalmi összefogás követte, a nyár során számos szervezet és magánszemély is csatlakozott a kezdeményezéshez”.

Nem lehet mindig megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet” – idézte Bethlen Gábor erdélyi fejedelmet Varga Judit.

Regőczi István atyának, az alapítvány névadójának is ez az elv vezérelte az életét, aki a kommunista diktatúra meghurcoltatásai ellenére évtizedeken át segítette és védelmezte az árva gyermekeket – tette hozzá.

Varga Judit igazságügyi miniszter, fővédnök beszédet mond (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ma nem ünnepelni jöttünk, hanem azért, hogy teljesítsük emberbaráti és hazafias kötelességünket, és közös erővel segítsünk azokon, akiknek most a legnagyobb szüksége van rá. Bízunk benne, hogy ha felnőnek ezek a gyermekek, majd úgy emlékeznek a hazájukra, mint egy segítő kézre, amely valódi támogatást tudott nyújtani a bajban. Mi, magyarok mindig is hittünk a szeretet és az összetartozás erejében” – mondta Varga Judit.

A jótékonysági estre készült ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina divattervezők készítették, a ruhákat Hampel Katalin Váci utcai divatszalonjában készítették el.

Hampel Katalin divattervező kollekciója  (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, a csütörtöki esten szintén megjelent Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes magáról gondoskodni.