×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Fürjes Balázs: „A villamosközlekedést nem leépíteni, hanem fejleszteni kell”

 

A főváros megszüntetné az 56-os villamos két megállóját, a Nyúl utcait és a Nagyajtai utcait. Ez többezer budai lakosnak – időseknek, gyerekes családoknak, diákoknak, munkába járóknak – nehezítené meg a mindennapjait. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint a villamosközlekedést nem leépíteni, hanem fejleszteni kell, ugyanis így választják majd még többen a közösségi közlekedést, így lesz élhetőbb a város.

 

Az államtitkár Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében olvasható, hogy a budai közösségi közlekedés javítása, fejlesztése céljából együttműködési javaslattal fordult Őrsi Gergely ellenzéki polgármesterhez.

Arra kérte a polgármestert, hogy álljanak ki együtt a budaiakért és lépjenek fel a megállók megszüntetése ellen, a főváros inkább újítsa fel és tegye akadálymentessé őket. Ennek érdekében egy javaslatot is készítenének a Fővárosi Közgyűlés felé.

Fürjes Balázs és Őrsi Gergely már közösen kezdeményezte az egyeztetést Vitézy Dáviddal, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ vezetőjével, valamint a BKK-val a lehető leggyorsabb megoldás érdekében.

A címlapfotó illusztráció.