logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye – közölték a szervezők az MTI-vel.

A családoknak egész napos programot jelenhet a zöld forgatag meglátogatása. Állatbemutató, zenés gyerekfoglalkozás, utazó barlang, a Duna-parton halas bemutató, íjászat, több kézműves és természetismereti foglalkozás, állatsimogató és Cincér-piac várja az érdeklődőket. A hajóállomással szemben lévő területen ingyenesen látogatható programon a látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a térség élővilágával, különleges természeti értékeivel.

A mozogni vágyóknak szakvezetéssel egybekötött túrát szerveznek, a gyermekeknek a Duna partra, a nagyobbaknak a Rám-szakadékba.

Az idei rendezvényhez a dömösi prépostság is csatlakozott gyerekprogrammal, valamint óránként induló tárlatvezetéssel. A prépostságot 1107-ben alapította Álmos herceg, az épület a Képes Krónika beszámolói szerint többször játszott szerepet királyaink életében. Ma a látványosan helyreállított prépostsági altemplom látogatható.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még