logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Még mindig kapunk ráadást a nyárból

 

A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, valamint főleg a nyugati területek fölött fátyolfelhők is szűrik a napsütést. Főként északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon lehet helyenként záporra, utóbbi területen esetleg zivatarra számítani – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de északkeleten, valamint a Dunántúlon megélénkülhet előbbi helyen az északnyugati, utóbbi tájunkon a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére általában 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estefelé nagyrészt derült lesz az ég felettünk, de az északi, északkeleti megyék fölött több felhő maradhat. Az északi megyékben kis eséllyel egy-egy zápor kialakulhat. Néhol – főleg a völgyekben – párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet.

(Fotó: met.hu)

A nyugatira forduló légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de az északi országrészben időnként megélénkülhet. A késő esti 12, 19 fokról hajnalra 7 és 15 fok közé hűl le a levegő, de a völgyekben, hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarok lehetséges előfordulása miatt.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még