×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Négyszer szabadabbnak érzik magukat a magyarok, mint a németek – INFOGRAFIKA

 

Egy 12 uniós tagországra kiterjedő felmérés szerint a németek és az osztrákok érezték legkevésbé szabadnak magukat, különösen a Covid-lezárások miatt. Ezzel szemben a magyarok 88 százaléka úgy válaszolt, hogy teljesen vagy részben szabadnak érzi magát.

A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megnézheti az adatokat (grafika: hirado.hu)

A tanulmányban a következő kérdést tették fel: „Ön mennyire érzi magát szabadnak a mindennapokban, mennyire tudja képességeit kibontakoztatni, az Ön által helyesnek ítélt életvezetést megvalósítani?” A felmérés során valamivel több mint 16 ezer embert kérdeztek meg 12 uniós tagországban, ez év május végén és június elején.

A németeknek mindössze 11 százaléka, az osztrákoknak 15 százaléka érzi magát szabadnak,

ezzel szemben Magyarországon 41 százalék a „szabadságindex”, ami azt jelenti, hogy hazánkban a legjobb a helyzet a vizsgált 12 uniós ország közül.

A felmérést a Datapraxis és a YouGov; az Open Society Foundations-höz köthető nemzetközi szervezet, az Európai Külügyi Kapcsolatok Tanácsa (Ausztria, Dánia, Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Svédország), valamint az AnalitiQs (Hollandia), az Alfa (Bulgária) és a magyar Szondaphone végezte.

A címlapfotó illusztráció.