×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ön elvenné a jogosítványt azoktól, akik gondatlanságból okoznak súlyos közlekedési balesetet?

 

Magyarországon 2019-ben egymillió lakosra 62 halálos közúti baleset jutott.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy elvennék-e a jogosítványt azoktól, akik gondatlanságból okoznak súlyos közlekedési balesetet? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Az Európai Unió hivatalos oldala, az Ec.europa.eu közlése szerint Magyarországon 2019-ben egymillió lakosra 62 halálos közúti baleset jutott. A 2018-as adatokhoz képest bekövetkezett 5 százalékos csökkenésnek köszönhetően hazánkban 2013 óta ebben az évben volt a legalacsonyabb a halálos kimenetelű közúti balesetek száma. Az elmúlt évtizedben a halálos áldozatok száma 19 százalékkal csökkent.

Bár a statisztikák továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak, a javulás üteme az EU legtöbb tagállamában 2013 óta lassul, és nem fogjuk tudni teljesíteni azt az uniós célkitűzést, hogy (a 2010-es kiindulási értékhez képest) 2020-ig a felére, 15 ezer alá csökkenjen a közúti balesetben elhunytak száma.

Sokak szerint megoldást jelentene a közúti balesetek csökkentésére, ha bevonnák azoknak a sofőröknek a jogosítványát, akik gondatlanságból okoznak súlyos közlekedési balesetet, mivel ezzel a közlekedés különösen veszélyes résztvevőit vonhatnák ki a forgalomból.

A címlapfotó illusztráció.