Így dobbant a piros-fehér-zöld szív Budapesttől Kolozsvárig

 

Szerdán délután már Kárpát-medence szerte futball-lázban égtek a szurkolók. Bár most nem Budapesten lép pályára csapat, ennek ellenére már napközben sokan gyülekeztek a hivatalos szurkolói zónában. A magyar drukkerek azt mondták: bíznak a győzelemben – derült ki az M1 Híradójának összeállításából.


A borsodi megyeszékhelyen a szív jelét mutatták a kezükkel a Miskolci Egyetem hallgatói videójukban, míg Szabados Ádám – aki futballakrobataként (football freestyler) keresi kenyerét – lenyűgöző budapesti panorámával a háta mögött mutatott be trükköket egy focilabdával.


A futball-láz országszerte kitört a nyár eddigi legforróbb napján: Nyíregyházán a vendéglátóhelyeken már délután pakolták a székeket és az asztalokat.

A sóstói gyógyfürdő melletti teraszon egy 15 négyzetméteres kivetítővel készültek a drukkereknek.

Zalagereszegen Eb-terasszal készültek a szerda esti Németország-Magyarország összecsapásra. Az egyik sportklub ifjú tehetségei pedig délután előre lejátszották az esti mérkőzést. Náluk a magyar csapat nyert, így a gyerekek bizakodnak, hogy este is így lesz. Azt is megtippelték, kinek sikerül először a kapuba találnia.

A Kárpát-medence magyarsága együtt ünnepelt: a határon túli magyar szurkolók is egész nap készülődtek az esti mérkőzésre.

Pakolták a sörpadokat, épült szurkolói helyszín Topolyán is.

Kolozsvárott a magyarok törzshelyein szinte minden asztalt előre lefoglaltak.

A leglelkesebb szurkolók pedig a helyszínen nézik a meccset. Münchenben zengett a Ria-ria Hungária és a Hajrá, magyarok! rigmus is. Már kora délután gyülekeztek a drukkerek a Wiener Platzon.

E percekben több millió magyar egy emberként szorít a csapatnak – derül ki az M1 Híradójának összeállításából.

A címlapfotó illusztráció.