×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Év digitális faluja díjra is lehet pályázni

 

Megalapították, így idéntől már lehet pályázni az Év digitális faluja díjra – tájékoztatott az Digitális Jólét Nonprofit Kft. A díjra július 1-től lehet pályázni.

A címre a digitális innovációkat alkalmazó – ötezernél kevesebb lakosú – települések pályázhatnak négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, valamint innovatív gazdasági ökoszisztéma.

Hozzátették: az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve a települések együttműködését, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.

A közlemény idézi Balla Attilát, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettesét, aki kiemelte, a díjjal ösztönözni szeretnék a települések vezetőit és a térségi döntéshozókat, mivel a falvaik – a magyar vidék kincsei –az úgynevezett smart (okos) megközelítéssel nemcsak élhetőbb helyekké, de akár innovációs központokká is válhatnak.

Az Év digitális faluja díjra július 1-től lehet pályázni. A részletes pályázati feltételek hamarosan elérhetők ITT. 

A címlapfotó illusztráció.