Bosszúból épült a Szalajka-völgyi templom

 

Felfedező túrára indult a Szalajka-völgyben Forró Bence. A Nyár 21 műsorvezetője óriások birodalmába csöppent a bosszúból épült református templomnál, majd igazi Indiana Jones-ként robogott a meredek kisvasúton.

A Szalajka-völgy az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelye, amely minden évszakban várja a természetbe vágyókat. A Duna Televízió műsorvezetője is bejárta a környéket. Elsőként Szilvásvárad egyik büszkeségének számító Református kerektemplomba látogatott, amelynek hatalmas fa kapuját egy óriási, mesebelinek tűnő kulccsal nyitotta ki Forró Bence.

Szilvásvárad 1837-40 között épült kör alakú református temploma (Fotó: MTI/Hámor Szabolcs)


A kaland Magyarország legmeredekebb – fogaskerék nélküli – kisvasút vonalán folytatódott, az erdei robogás olyan érzést kelt, mintha egy Indiana Jones-filmbe csöppenne az ember.

Hogy miért nevezik bosszúból épültnek a Református kerektemplomot, és hogy milyen látvány tárul a kiránduló szeme elé a Fátyol-vízesésnél, az kiderül a Nyár 21 videójából, amelyet IDE kattintva lehet megnézni.

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a Nyár 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adásokból láthatnak válogatást a nézők.