Guinness-rekordkísérlet: látássérültek futják le a maratoni távot

 

Nem mindennapi sportteljesítményre készülnek a Vakok Állami Intézetének lakói: a Kihívás napja alkalmából látássérültek megkísérlik váltóban lefutni a 42 kilométeres maratoni távot, s ezzel Guinness-rekordot állítanának fel.

Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója (középen) egy résztvevőt kísér a Vakok Állami Intézetében tartott Guinness-rekordkísérlet megnyitóján 2021. május 26-án. A Kihívás napja alkalmából rendezett rekordkísérlet során látássérültek első alkalommal próbálják meg váltóban teljesíteni a maratoni távot. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Szerda délelőtt 9 órakor startolt a Vakok Állami Intézetének budapesti, 14. kerületi főépületének udvaráról az a rendkívüli maratoni futóváltó, amelynek során vakok és gyengánlátók futják le a maratoni (42,195 kilométer) távot váltóban.

Látássérült férfi és kísérője fut a Vakok Állami Intézetében tartott Guinness-rekordkísérleten 2021. május 26-án. A Kihívás napja alkalmából rendezett rekordkísérlet során látássérültek első alkalommal próbálják meg váltóban teljesíteni a maratoni távot. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Látássérült férfi és kísérője fut a Vakok Állami Intézetében tartott Guinness-rekordkísérleten 2021. május 26-án. A Kihívás napja alkalmából rendezett rekordkísérlet során látássérültek első alkalommal próbálják meg váltóban teljesíteni a maratoni távot.

Az esemény startjelét Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára adta meg, Kanyik Csaba Zsolt, a Vakok Állami Intézetének igazgatója jelenlétében.

A Kihívás napja, május 26. alkalmából rendezett rekordkísérlet során látássérültek első alkalommal próbálják meg váltóban teljesíteni a maratoni távot.

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán