Kocsis Máté elárulta, hogyan szigoríthatják a pedofilok elleni törvényt

 

Hamarosan a magyar parlament elé kerül az a javaslat, amely szigorítja a pedofil bűncselekményekért kiszabható büntetést – írta Kocsis Máté közösségi oldalán.

Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben” – írta Kocsi Máté a Fidesz frakcióvetetője közösségi oldalán. Hozzátette, az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak.

Meg kell védeni a gyermekeket, az elkövetőkre pedig szigorúbban kell lesújtani, ezért a jövő héten benyújtjuk a pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlés elé. Ennek első pontja:


létre kell hozni egy kereshető pedofil-nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt.

Ez sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek.

„A pedofil cselekményekre nincs és nem is lehet semmilyen mentség” – jelentette ki korábban Kocsis Máté, aki azt ígérte, hogy azonnal szigorítani kell a szabályokat, és a lehető legszélesebb körben fel kell lépni a pedofília ellen.


Nyugat-Európában egyre inkább azon dolgoznak hogyan lehetne megengedőbb a társadalom a pedofilokkal szemben

Miközben a magyar kormány folyamatosan szigorítja a pedofil bűncselekményekért kiszabható büntetéseket, addig Nyugat-Európában számos törekvés szól arról, hogyan lehetne megengedőbb a társadalom a pedofilokkal szemben.

A legszélsőségesebb példa talán a holland pedofil szervezet, a Vereniging MARTIJN, amely 2014-ben például az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, mivel a mozgalom működését betiltotta a holland legfelsőbb bíróság.

A Figyelő korábbi írása szerint a pedofília „hívei” a befogadó LMBTQ-mozgalom szárnyai alatt szeretnék legalizálni aberrációjukat. A jelenség új nevet is kapna, mint egyfajta diagnózis: MAP-nek hívnák az angol Minor Attracted Persons („kiskorú vonzott személyek”) kifejezés rövidítéseként.

„A würzburgi egyetem egyik kutatója, Mirjam Heine úgy érvelt egyik előadásában, hogy a pedofíliára úgy kell tekinteni, mint a heteroszexualitásra. Mindkettő normális szexuális orientáció” – írták.

Az Alapjogokért Központ tavaly arra figyelmeztetett, hogy a pedofilokkal szembeni érzékenyítés már elkezdődött Magyarországon is, ami egy káros és veszélyes társadalmi jelenség.

Akkor olyan balliberális portálok írásaira hívták fel a figyelmet, mint a HVG vagy a Magyar Narancs.

„Korábban, más devianciák esetében is így kezdődött: érzékenyítettek, relativizáltak, majd »társadalmasították« az ügyet – először csak megértést, elfogadást, majd befogadást kérve az »érintetteknek«. Majd miután ez sikerült, már csak egy lépés kellett ahhoz, hogy a normálissal egyenértékűként mutassák be a jelenséget” – írták.

„A pedofília nem büntetendő cselekmény! Nem is szabad annak lennie! Sehol sem büntetik, mert nem is lehet” – írta a fent hivatkozott hvg-s cikkben Révész Sándor.

Bár az efféle aberrált gondolkodás egyre gyakrabban üti fel a fejét, akad még ország a világon, ahol szintén szigorítanak a pedofil bűncselekmények esetén kiszabható büntetéseken.

Míg Nagy-Britanniában és Franciaországban nagy ingadozás tapasztalható a szexuális zaklatásért és pedofíliáért kiszabott börtönévek tekintetében, addig Lengyelország 2019-ben, Németország pedig tavaly határozottan szigorította az ilyen esetekben kiszabható büntetési tételeket.

A címlapfotó illusztráció.