×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hogy került egy jegesmedve az időjárás-jelentésbe?

 

A Föld klímája változik, a klímaváltozás történik. Mérhető pusztulások, fenyegető veszélyek jellemzik az élővilágot. Az ENSZ klímaváltozással foglalkozó nemzetközi szakértői testülete 2007-ben megállapította, hogy a globális felmelegedés ténye nem vonható kétségbe, minden egyes ember közvetlen hatással van a kibocsátásokra.


Az ENSZ klímaváltozással foglalkozó nemzetközi szakértői testülete 2007-ben megállapította, hogy a globális felmelegedést tényként kezelhetjük, a káros anyagok kibocsátásáért pedig a Földön élő minden egyes ember felelős.

A Nemzetközi klímaváltozási akciónap célja, hogy felhívja a figyelmet az összefogás erejére, hiszen csak így védhetjük meg bolygónkat.

Ezen a napon 2007 óta összefog az egész világ a nemzetközi klímaváltozási akció keretében, hogy felhívják a figyelmet a bolygónk éghajlatát fenyegető veszélyekre és a klímaváltozás által előidézett vészjósló természeti változásokra. Ilyen például a hőmérséklet vagy a tengerszint emelkedése” – mondta Molnár Csilla az M1 meteorológusa.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az Antarktisz, valamint az Északi-sark további felmelegedése, azaz a jég eltűnése is a klímaváltozás a következménye. Ott pedig veszélyeztetett az élővilág, többek között az egyik legnagyobb emlősünk a jegesmedve is ”– tette hozzá.


Március 15-én megújult a közmédia időjárás-jelentése. Új stúdióban, egészen elképesztő látványelemekkel jelentkeznek az M1 meteorológusai.

Óránként friss időjárási adatokkal a világ bármely pontjáról és ahogy a mai bejelentkezés is mutatja egyes kiemelt események kapcsán igyekeznek bővebb információkkal is szolgálni. Mindezt egy új, Magyarországon egyedülálló virtuális térben.