×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A határon túli fiatalok körében is népszerű az SZFE

 

Nagy számban jelentkeztek a Kárpát-medencéből a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) által indított szakokra – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Az SZFE-n május első felében kezdődnek meg a felvételi vizsgák, amelyek írásbeli és szóbeli megmérettetésből állnak.

Ahol azt a választott szak követelményrendszere lehetővé teszi, ott az egyetem – a járványügyi helyzetre is tekintettel – megteremtette annak lehetőségét, hogy a külhoni fiatalok a budapesti helyszínnel egy időben akár országaik területén írhassák meg a teszteket. Az érintett szakokon erről a jelentkezők már értesítést kaptak. Az egyetem minden érintett országban kiválasztotta azokat a helyszíneket, amelyek alkalmasak az írásbeli felvételi teszt megírására, a külhoni felvételizők ezekre a helyszínekre tudnak elmenni előzetes egyeztetés alapján – tartalmazza a közlemény.

Mint írták, a felvételizők között jelentős számban vannak határon túli fiatalok egyebek mellett Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából, Szerbiából és Ausztriából is. Az SZFE-n jelenleg is több külhoni magyar diák tanul.

A közlemény felidézi, hogy többszörös a túljelentkezés a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetemre, az egyes szakokra történő összesített jelentkezések száma meghaladja az 1600-at.

A címlapfotó illusztráció.