Orbán Viktor: Marad a digitális oktatás a felső tagozatosoknak

 

Az újraindítás következő lépcsőfokaként ha a beoltottak száma eléri 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban. Közölte azt is: a felső tagozatos általános iskolásoknak május 10-ig marad az online oktatás.

 


COVID 2/155. Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok // Terraces can open once three and a half million people are vaccinatedCOVID 2/155. Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok // Terraces can open once three and a half million people are vaccinated

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. április 14., szerda

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülés után a Facebook-csatornáján ismertette a kormány legfrissebb határozatait.

Először köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik részt vettek az oltások megszervezésében és eljuttatásában, az ápolóknak, háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak, a vakcinát beszerző külkereskedőknek, az oltóanyagot tároló raktárosoknak, a teherautókra és buszokra felpakoló rakodómunkásoknak, valamint a sofőröknek, akik eljuttatták a vakcinát a beadási pontokra.

Hangsúlyozta: „jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással, talán Európában mi haladunk a legjobban és leggyorsabban".

Az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltottnál határozta meg, amely a miniszterelnök szerint a következő hét szerdán és csütörtökön érhető el. Ekkor kinyithatnak a teraszos éttermek,  vendéglátóipari egységek is.

„Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját" – fogalmazott.

A vendéglátósoknak pedig eltörlik a teraszdíjat – tette hozzá Orbán Viktor.

A kormány döntött az iskolák újranyitásáról is.

„Úgy döntöttünk, hogy április 19-én kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait. A felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás" – közölte a miniszterelnök.

A felső tagozatosoknak az iskola május 10-én nyílik meg, aznap, amikor a középiskolásoknak is.

A kormányfő mindenkit arra kért, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Azt kérte az emberektől, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat.
„Vigyázzunk egymásra, minden élet számít, és ha így megy tovább, akkor együtt ismét sikerülni fog" – zárta szavait Orbán Viktor.