Szavazzon az egészségügy hősére! – felhívást tett közzé az Országos Mentőszolgálat

 

Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes alapította meg a „Köszönet a Hősöknek” díjat, amelyet először tavaly vehettek át a járvány elleni küzdelemben kimagasló teljesítményt nyújtó egészségügyi dolgozók, köztük az Országos Mentőszolgálat munkatársai is – olvasható az mentőszolgákat közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben.

Az elismerés célja olyan példaképek bemutatása, akik nemcsak az adott intézmény tekintélyét, hanem az egész magyar egészségügy és valamennyi egészségügyi dolgozó megbecsülését növelik.


Az egészségügyi dolgozók számára pedig fontos betegeik visszajelzése. Éppen ezért arra kérik a lakosságot, vegyenek részt a szavazásban. Adják meg annak az egészségügyi dolgozónak az esélyt, aki az elmúlt időszakban az elvárhatónál jóval többet tett a betegeiért, a segítségre szorulókért, aki a munkájával, elhivatottságával, emberségével és alázatával a járványügyi vészhelyzetben kivívta azt az érdemet, hogy elnyerje a Köszönet a Hősőknek járó díjat és a vele járó pénzjutalmat.

Az eredetileg tervezett március 31 helyett, május 20.-ig írhatják meg a lakosok a javaslat@koszonetahosoknek.hu e-mail címre annak az egészségügyi dolgozónak a nevét, munkakörét, munkahelyét, aki kiérdemelte a hálát. Aki úgy dönt, hogy jelöl egy egészségügyi dolgozót annak, fontos tudnia, hogy a jelölő emailben röviden ismertetnie kell miért tartja érdemesnek az elismerésre az általa jelölt egészségügyi dolgozót!

A jelölések alapján több mint 150 egészségügyi dolgozó májusban Szent Corona Emlékérmet és pénzjutalmat vehet át.

A címlapfotó illusztráció.