Ön szerint jobb vagy rosszabb lett a világ az internet által?

 

Ma már elképzelni sem tudjuk a világot a világháló nélkül, amely alig két-három évtized alatt teljesen megváltoztatta az életünk. De vajon jobb vagy rosszabb lett tőle a világ? Ma erről kérdezzük olvasóinkat.


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, mi a véleményük arról, hogy Önök szerint jobb vagy rosszabb lett a világ az internet által? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth és a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.A ma ismert internetes hálózat a múlt század végére alakult ki, és a technológiának köszönhetően folyamatosan fejlődik és változik. A rendszer lényege, hogy milliónyi, sőt

milliárdnyi számítógép van „összekötve”, ezáltal képesek az adatátvitelre és egymással kommunikálni.

A rendszer további különlegessége, hogy nincs központja. Minden hálózatra kötött gép egyszerre fő- és alállomás. A felhasználók nemcsak passzív befogadók (mint korábban a tévé vagy a rádió esetében), hanem információforrások is, akik maguk választhatják meg, hogy milyen információra kíváncsiak, vagy milyen információforrásokat követnek.

Hazánkban ma már a 15–69 éves korosztály 86 százaléka internetezik

legalább havonta egyszer, Budapesten és környékén szinte a teljes lakosság internethasználó (94-96 százalék), míg a legalacsonyabb interneteléréssel rendelkező terület (Somogy megye) lakosságának is 70 százaléka csatlakozik a világhálóra.

Mindez villámgyors fejlődést jelent, hiszen 2007-ben a hazai internetezők aránya nem haladta meg a 40 százalékot.

Az internet az életünk részévé vált, ma már le sem kell ülnünk a számítógép elé, hiszen a zsebünkben egész nap ott „pittyeg” az okostelefonunk. Ezen kommunikálunk egymással, intézzük a bevásárlásainkat, zenét hallgatunk, filmet nézünk, és a közösségi oldalakon élünk „társadalmi életet”.

A pandémia miatt mindez hatványozottan igaz.

Vajon tényleg megváltoztatta az internet a világot, vagy csupán a korábbi szokásainkat, cselekvéseinket adaptáltuk a virtuális térbe, és valójában semmi sem változott?

[hmspolls id="226"]