Minden héten mise- és istentisztelet-közvetítések a közmédiában

 

A közmédia a rendkívüli helyzetre való tekintettel ismét kibővíti vallási témájú műsorait.

A közmédia a rendkívüli helyzetre való tekintettel ismét kibővíti vallási témájú műsorait. A már megszokott felekezeti magazinműsorok mellett március 14-től május 2-ig minden vasárnap délelőtt kilenc órától protestáns istentisztelet-, 11 órától katolikus szentmise-közvetítést láthatnak a nézők a Duna Televízió műsorán.

A Kossuth Rádió vasárnapi közvetítéseinek a rendje változatlan marad:


tíz órától az előre kiadott felekezeti menetrendben folynak a műsorok.

„A közvetítéssel a tavalyi évhez hasonlóan ismét lehetőséget szeretnénk teremteni azoknak a nézőinknek, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének kimozdulni otthonról ebben az időszakban, de igényük van a közösségi vallási tartalmakra. A Duna Televízió műsorstruktúrája ezért hétvégén egy misét és egy istentiszteletet is sugároz” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

„A közmédia fontos feladatának tartja, hogy közvetítéseivel a hívő emberek otthonukban is hozzájuthassanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként délelőtt kilenc órától protestáns istentiszteletet, tizenegy órától pedig szentmisét láthatnak a nézők”

– tette hozzá Andrónyi Kolos, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője, aki azt is hozzátette, hogy ez alól csupán a húsvétvasárnapi program lesz kivétel, amikor ünnepi műsorral készül a közmédia.  

Vasárnapi vallási közvetítések március 14-től május 2-ig a közmédiában:

  • Duna Televízió:

9.00 – protestáns istentisztelet

11.00 – katolikus szentmise

  • Kossuth Rádió:

10.04 – vallási szertartás közvetítése (váltakozó felekezeti felosztásban)

A közmédia műsorai 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikk felületén is.

A címlapfotó illusztráció.