„Nem lehet úrrá rajtunk többé olyan hatalom, amely elvitatja a jogunkat a hitünkhöz”

 

Mindent meg kell tenni a kommunizmus és a hasonló ideológiák terjedése ellen – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a kommunizmus áldozatainak emléknapján, csütörtökön.

Schanda Tamás a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében hangsúlyozta: „nem lehet úrrá rajtunk többé olyan hatalom, amely elvitatja a jogunkat a hitünkhöz, a nemzeti önazonosságunkhoz, amely lábbal tiporja az értékeinket és a hagyományainkat”.


Százmillió ember halála, több száz millió megnyomorított élet, megalázott nemzetek és népek tucatjai, kiirtott hagyományok, tönkretett gazdaságok és egzisztenciák, generációkon át ható fájdalom, félelem és gyötrelem – ez a kommunizmus mérlege – fogalmazott az államtitkár a bejegyzésben.

Százmillió ember halála, több száz millió megnyomorított élet, megalázott nemzetek és népek tucatjai, kiirtott...

Közzétette: Schanda Tamás – 2021. február 24., szerda

Az egyik legpusztítóbb eszme volt a történelem során, mégis vannak, akik még ma is mentegetik – írta a kommunizmusról Schanda Tamás, aki Láng Zsolttal, a Fidesz budapesti és II. kerületi elnökével és Gór Csabával, a Fidesz II. kerületi frakcióvezetőjével emlékezett a kommunista diktatúrák áldozataira a Gyorskocsi utcai emléktáblánál.

A címlapfotó illusztráció.