Orbán Viktor miniszterelnök is aláírta az állatok jólétéért indított kérdőívet

 

Orbán Viktor miniszterelnök is aláírta az állatok jólétéért indított kérdőívet. A kérdőívet március 7-ig lehet kitölteni.

Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják a lakosság véleményét. A kérdőívet az Állatvédelem.kormány.hu oldalon lehet kitölteni az március 7-ig.


A kormány célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kérdésekben. Ezek közé tartozik az állatvédelem is. Az online párbeszédet annak érdekében indították, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről.

Az állatvédelem közös ügyünk – hangsúlyozta Orbán Viktor szombaton a Facebook-oldalán megjelent videóban, amelyben az is látható, ahogy a miniszterelnök kitölti a kormánynak a témában közzétett online kérdőívét.

A kormányfő elmondta: náluk a kutya sohasem csak egy állat volt, hanem a család része.

Az állattartás azonban felelősség is” – szögezte le. Ezért a kormány 13 fontos kérdéssel online párbeszédet indított, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről, többek között az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről, az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogásáról, a pirotechnikai szabályokról.

Mindenki véleménye számít” – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: „hogy meghozhassuk a szükséges döntéseket, és hogy jó döntéseket hozhassunk”.