×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kinyitott két bár a bulinegyedben – rögtön lakat került rájuk

 

Az egyik kávézó ugyan elvitelre adott csak italt, ám alkoholt is árusítottak, ami szabálytalan. Ráadásul hatalmas tömeg gyűlt össze az utcán, az emberek maszk nélkül, a biztonsági távolságot nem betartva gyülekeztek a kávézó előtt. Az egyik tulajdonos szerint ők betartották a szabályokat – hangzott el az M1 híradójában.

„Zárva.” Ez állt szombaton az erzsébetvárosi szórakozóhelynek az ajtaján, elpakolt székek, az ablakon kordonszalag. Úgy nézett ki, mintha régóta ki sem nyitott volna. Ehhez képest hatalmas tömeg gyűlt össze a kávézó előtt pénteken, az emberek műanyag pohárból, sörösüvegekből ittak.

Csoportokba verődve, sokan távolságot nem tartva, maszk nélkül álltak és beszélgettek. Azonban nem véletlenül tévedtek oda:

a hely tulajdonosai döntöttek úgy, hogy több hónap kényszerszünet után újra kinyitnak, ezt pedig a közösségi oldalukon is hirdették.

„Hétig várunk titeket, elvitelesen, szabályosan.” Ez állt a Facebook-oldalukra feltöltött poszt mellett, amivel tudatták, hogy pénteken és szombaton délután háromtól este hétig kiszolgálják az embereket. Azt is írták, hogy a szabályok betartására kérik a vendégeiket.

A kiérkező rendőrök azonban nem ezt látták. Közleményük szerint

a hely előtt több mint százan gyűltek össze, a tulajdonosok pedig több pontban is megszegték a kormányrendeletet, alkoholos itallal szolgálták ki a sorban állókat, a kávézóban pedig három vendéget is találtak, így két hónapra bezáratták a helyet, és 500 ezer forint pénzbírságot is kiszabtak az üzemeltetőre.

A három vendég ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A tulajdonos igazságtalannak tartja a történteket, Papp László szerint betartották a szabályokat.

Amellett, hogy minden szabályt betartottunk a büntetés mértéke azért is aránytalan, mert üzletünk lassan egy éve nem tud rendesen működni, bevételeink nincsenek” – mondta a műsorban Papp László, a Központ Kávézó tulajdonosa.

A híradónak nyilatkozó környékbeliek szerint viszont korai a nyitás. A fiatalok is azt mondták, hogy bár hiányzik nekik a bulizás, szerintük is türelemre van még szükség.

„Még túl magasak az esetszámok, hogy ezt biztonságosan meg lehessen tenni, ezért szerintem mindenkinek türelmesnek kell lenni” – mondta a híradónak nyilatkozó fiatal lány.

Azonban nem ez volt az egyetlen hely ahol pénteken intézkedtek a rendőrök, egy másik közeli vendéglátó helyen este 8 óra után találtak több tucat embert. A rendőrség harminc napra bezáratta a helyet, 33 ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Az operatív törzs pénteken ismét felhívta arra a figyelmet, hogy a korlátozások jelenleg is érvényesek, ezeket a járvány elleni védekezés miatt be kell tartani.

A vendéglátó üzlet tulajdonosa, illetve üzemeltető felelőssége továbbra is fennáll, így kérjük továbbra is Önöket, hogy tartsák be a szabályokat, legyenek szabálykövetőek, és továbbra is együttműködésüket, illetve türelmüket kérjük” – hangsúlyozta Kiss Róbert, Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.


(Címlapfotó: M1)