Felemás időjárás várható

 

A délnyugat felől közeledő mediterrán ciklon alakítja hazánk időjárását a következő napokban. Éjszaka nyugaton, majd szerdán egyre több helyen várható eső, sőt a délutáni órákban az Alpokalján, valamint a Bakonyban havas eső, hó is eshet.

Délnyugat felől vastagszik a felhőzet, egyre nagyobb területen beborul, de a nap első felében a Tiszántúlon, az Észak-Alföldön, illetve az Északi-középhegység keleti részén még több órára kisüt a nap – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. 

(Fotó: met.hu)


A déli órákig a Dunántúlon és a Dél-Alföldön, később másutt is többfelé várható eső, de északkeletre csak késő este érkezik meg a csapadék. Estétől a Dunántúl nyugati és déli részén havas eső, a magasabban fekvő helyeken havazás is lehet.

A keleti, délkeleti szél a Győr-Baja vonal széles sávjában időnként megerősödik, majd délután az Alpokalján északira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati megyékben 2 és 5, másutt 5 és 10 fok között valószínű.

Késő estére 1, 7 fokra hűl le a levegő. Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon helyenként havas eső, a magasabban fekvő részein hó is lehet.

(Fotó: met.hu)

A Dunántúlon a nyugati, északnyugati, a Dunától keletre a déli és a keleti szelet kísérik élénk, késő estig néhol erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

A címlapfotó illusztráció.