A kórházi dolgozókra is fókuszálnak az adventi jótékonysági akciók

 

Az adventi időszak már minden évben a jótékonysági akciókról szól. Ez az év ebből a szempontból is más, sok gyűjtést le kellett mondani, vagy nem a megszokott módon rendezik meg. Viszont, minden korábbinál nagyobb szükségük van a támogatásra az egészségügyi dolgozóknak. Szerencsére egyre többen visznek ajándékot a kórházakba – hangzott el az M1 Híradójában.


Két hét alatt 490 Mikulás-csomag gyűlt össze a Debreceni Ifjúsági Házban. Cégek, intézmények, magánszemélyek csatlakoztak az akcióhoz, amivel az egészségügyben dolgozók munkáját köszönték meg a szervezők.


A Mikulás-csomagokat a debreceni mentőállomás és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház munkatársai kapták. A nyíregyházi és a kisvárdai kórház is kapott abból a 230 adag meleg ételből, amit a görögkatolikus metropólia adományozott három egészségügyi intézmény dolgozóinak.

Egy kényelmi cipőket gyártó vállalat pedig a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak 4 millió forint értékben adományozott, összesen száz orvostechnikai tanúsítású papucsot. A kizárólag erre célra gyártott cipőkből a mobil járványkórház minden dolgozója kap.

Ajándékcsomagokkal köszönte meg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet dolgozóinnak munkáját a Katolikus Karitász.

Az összesen 600 darab csomagot az intézmény dolgozói kapják.

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke arra biztatta a vállalkozókat, a cégeket és magánszemélyeket, hogy a karitatív szervezetek gyűjtéseihez csatlakozva juttassanak el valamilyen ajándékot a kórházakban megfeszítetten dolgozóknak.

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke abban bízik, hogy az ilyen gesztusok erőt adnak a hihetetlen nyomás alatt dolgozó orvosoknak és ápolóknak.