Eddig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások

 

Péntekig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások – közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel. Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával tartják meg január 23-án.

A hivatal tájékoztatása szerint a jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtaniuk a diákoknak, amelyikben a vizsgát meg kívánják írni.


A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2021/2022-es tanévben. Megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

Idén 535 középiskola (48 százalék) írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy ezek valamelyikébe jelentkezik, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Ezen iskolák, illetve feladatellátási helyek adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetőek az oktatas.hu honlapon.

A címlapfotó illusztráció.