×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A szolgáltatóknál kell igényelni az ingyenes internetet

 

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A szolgáltatóknál kell igényelni a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és tanároknak járó 30 napos ingyenes internetszolgáltatást – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányszóvivő emlékeztetett: a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzeti konzultáció eredménye alapján a kormány ingyenessé tette az internetet a digitális oktatásban részt vevő tanulóknak és diákoknak.

A 30 napos kedvezményt – amely a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes – a szolgáltató a decemberi számlán írja jóvá. A kedvezményt egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni – ismertette.

Szentkirályi Alexandra kitért arra is: a kormány a járvány terjedésének fékezéséért meghosszabbította a november 4. után lejárt okmányok érvényességét, a gazdaság működésének fenntartásáért, a munkahelyek megőrzéséért pedig a többi közt adó- és járulékkedvezményeket, bértámogatási programokat vezetett be.

A kormányszóvivő beszélt arról is: az emberek megértették, hogy szükség van a korlátozásokra, és minden nehézség ellenére betartják azokat.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

A címlapfotó illusztráció.