Mindenszentek és halottak napja: rendkívüli járatok és sűrűbb közösségi közlekedés

 

Vasárnap mindenszentek, hétfőn halottak napja lesz. A hétvégén várhatóan nagy lesz a forgalom a temetőkben és a temetők környékén, az utakon. A tömegközlekedésben érdemes figyelni a menetrendre, és érdemes arra készülni, hogy ilyenkor jóval több az utas. A nagyobb forgalmú temetőkhöz a BKK sűríti a járatait. A legtöbb sírkert hosszabb nyitvatartással várja a megemlékezőket – hangzott el az M1 Híradójában.


Pénteken a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indultak a volánbusz járatai a budapesti népligeti autóbusz-pályaudvarról. A következő napokban a megszokottól eltérő menetrend lesz érvényben.


Szombaton a szabadnapi, vasárnap pedig az első munkanapot megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint közlekednek a távolsági buszok.

Mindenszentek napján a vasúti közlekedésben nem lesz változás. A MÁV azonban 30 százalékkal nagyobb utasforgalomra készül. Azt kérik, akik vasárnap utaznak majd a főváros irányába, lehetőleg elővételben vásárolják meg jegyeiket.

Az Útinform arra hívja fel az autósok figyelmét, hogy egész hétvégén erős lehet a forgalom az ország útjain. Ugyan az előző évekhez képest a koronavírus-járvány miatt a nemzetközi tranzitforgalom elmarad, így is lehetnek majd fennakadások bizonyos szakaszokon.

A fővárosban a sírkerteket érintő járatok sűrűbben közlekednek, illetve rendkívüli járatok is közlekednek majd a következő napokban. A sírkertek hétfőig reggel héttől este nyolc óráig lesznek nyitva. Autóval csak a Rákoskeresztúri új köztemetőbe lehet behajtani.

A címlapfotó illusztráció.