Ittas, félmeztelenül örjöngő migránsok támadtak egy eladónőre

 

Félnek a határ közelében fekvő, vajdasági települések lakói. A migránsok egyre agresszívabbak. Oroszlámoson rátámadtak egy virágárusra, fenyegették és fogdosták, néhány nappal korábban pedig Szabadkán egy járókelő nyakláncát tépték le. Tömegével lepték el a környéket a bevándorlók és minden létező eszközt bevetnek, hogy Magyarországra jussanak. Ásotthalomnál újabb alagutat ástak. A 25 méter hosszú földalatti járat egy elhagyatott tanyára vezetett. A hatóságok az alagutat betemették – közölte az M1 Híradója.


Migránsok támadtak egy virágárusra a vajdasági Oroszlámoson. Fogdosták, lökdösték és tönkretették a termékeit. A történtekről készült videó felkerült a közösségi oldalra. Látszik, ahogy az egyik férfi odamegy az asztalhoz és minden ok nélkül leveri a krizantémokat, közben pedig fenyegetőzik.


Az eladó végül bemenekült az üzletbe és magára zárta az ajtót. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök, de nem intézkedtek. Ki sem szálltak a kocsiból, hogy megfékezzék a félmeztelenül őrjöngő társaságot. Hátra tolattak és sietve távoztak. A bántalmazott nő az M1-nek azt mondta:

nagyon megijedt, az illegális bevándorlók ittasak és ageresszívak voltak, egyszerűen nem tudott védekezni.

A hasonló atrocitások mindennaposak a településen. A helyiek félnek, azt mondják a migránsok folyamatosan „balhéznak”, lopnak, betörnek a házakba. Az illegális bevándorlók elhagyatott épületekben tanyáznak, több százan lehetnek. Azt mondják addig maradnak, amíg át nem jutnak a magyar határon.

Folyamatosak a próbálkozások a határon. Egy nap alatt 174 migránst kellett feltartóztatniuk a rendőröknek. Az illegális bevándorlók minden létező eszközt bevetnek, hogy Magyarországra jussanak.

Ásotthalomnál újabb alagutat ástak. A 25 méter hosszú átjáró a biztonsági határzár alatt húzódott, a magyar oldalon egy használaton kívüli tanya udvarán volt a kijárata. A hatóságok betemették a nyilást.

Ez már a sokadik alagút rövid időn belül. A hónap elején ugyancsak Ásotthalomnál bukkantak egy 19 méter hosszú földalatti járatra. Korábban pedig Bács-Kiskun megyében egy nap alatt hármat is felfedeztek. A határ közelében élők szerint érezhetően egyre több a migráns, de

biztonságban érzik magukat, mert mindenhol ott vannak a rendőrök.

Közben a déli határszakaszt elkezdték megerősíteni a föld alatt, hogy a migránsok ne tudjanak alagutakat ásni. De nem csak Magyarország fokozza a határ védelmét. A szlovén kormány indítványozta a parlamentnél, hogy bővítsék ki a honvédség hatáskörét.

Egyelőre csak a rendőrök tartóztathatják fel a migránsokat, de ha elfogadják a javaslatot, akkor a katonák is bevethetők lesznek az illegális migráció megfékezésében.