×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Kevesebbet kell várni a temetői járatokra

 

Már az október 23-i hosszú hétvégén sűrűbben, nagyobb kapacitású járművekkel, illetve rendkívüli járatokkal közlekednek a temetőket érintő villamosok és buszok – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Az Új köztemető könnyebb megközelítése érdekében október 23., péntektől a 37-es villamos minden nap napközben a temetőig jár, továbbá a temetőt érintő autóbuszvonalakon nagyobb, csuklós autóbuszok közlekednek.

A sírkertek egyszerűbb megközelítéséért már a

halottak napját megelőző két munkanapon, október 29-én és 30-án, csütörtökön és pénteken napközben egyes vonalakon nagyobb kapacitást biztosít a BKK. Október 31-én és november elsején, szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb járművek közlekednek sűrűbb követési idővel, illetve rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe utazókat.

November 1. mindenszentek ünnepe, november 2. a halottak napja a keresztény világban.

Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

A címlapfotó illusztráció.