×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Fáklyás felvonulással tüntettek a SZFE hallgatói, Karácsonnyal a soraik közt

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói Mindannyiunk szabadsága - Megemlékezés '56-ról címmel szerveztek tüntetést a fővárosban a szellemi szabadság jegyében. A demonstrálók a Műegyetem rakparton gyülekeztek, ahonnan közösen vonultak át a Szabadság hídon a Március 15-e térre, majd az Urániához. A résztvevők az egyetem modellváltása ellen tiltakoztak – hangzott el az M1 Híradójában.


Délután 4 órakor kezdtek gyülekezni a tüntetők a Műegyetem rakparton. Voltak, akik lufikkal és táblákkal, mások molinóval a kezükben érkeztek. De olyan is akadt, aki jelmezt viselt. A gyülekezők között megjelent Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is.

A demonstrálók énekelve indultak meg a Szabadság hídon át a Március 15.-e térre, ahol fáklyákat gyújtottak, majd a tiszteletadás jegyében némán sétáltak át az Urániához.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diáksága Mindannyiunk szabadsága - Megemlékezés '56-ról címmel szervezett tüntetést a forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából, a szellemi szabadság jegyében.

Az eseményen több egyetem diákjai és szakszervezet képviselői is felszólaltak. Elmondták: kiállnak az egyetemek autonómiájáért, mert szerintük jelenleg ez nem biztosított.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diáksága hetek óta tiltakozik az intézmény új fenntartója ellen, elfoglalták az épület egy részét, az egyetem dolgozóinak egy része pedig sztrájkba kezdett.