×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Háromdimenziós aszfaltrajzok, tajcsi mező, jógatér a relaxáláshoz

 

Megnyílt a mezőkövesdi Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark, a beruházást a borsodi város önkormányzata több mint 900 millió forintból valósította meg.

Az önkormányzat a kedden eljuttatott közleményében ismerteti: az új közösségi tér és egészségpark kialakításához  884,211 millió forint támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán. A fejlesztés összköltsége meghaladja a 909 millió forintot, amelyhez a város 25 millió forint önerőt biztosított.

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark a Zsóry fürdő főbejárata előtti téren és az arborétum területén épült, a szolgáltatásai térítésmentesen vehetőek igénybe minden évszakban.

A tájékoztatás szerint az arborétum ligeteiben, terein, sétányain szabadtéri fitnesz, futókör, petanque-pálya, tajcsi mező, jógatér, sétautak szolgálják a relaxálásra, sportolásra vágyókat.

Háromdimenziós aszfaltrajzok és fotópont teszi izgalmassá a teret, emellett páraszínpadot, ajándékboltot, kávézót, illemhelyet is kialakítottak, valamint a projekten belül megvásárolt Segway-eket és bicikliket is lehet kölcsönözni.

Az autóval érkezőknek ingyenes parkolókat alakítottak ki. A kerékpárral érkezőknek fedett kerékpártárolót épített az önkormányzat, valamint kiépültek az elektromos autók és kerékpárok töltési pontjai is. A helyi és távolsági autóbusszal érkezőket új, fedett autóbuszmegálló fogadja – írták.

A családokat játszópark várja a különböző korú gyermekeknek megfelelő játékokkal, továbbá egyedülálló növénytorony fény- és hangjátékkal,

valamint a matyó népművészet színvilágát idéző filagória is létesült.

A Széchenyi 2020 programban létrejött projekt célja volt a gyógyhely egyediségére épülő profil kialakítása, a turisztikai szezon meghosszabbítása, a szabadidő eltöltésére megfelelő terek biztosítása minden generáció számára – közölték.

A címlapfotó illusztráció.