Újraindítják a koronavírussal kapcsolatos telefonos információs vonalat Debrecenben

 

A koronavírus-járvány miatt, a lakosság és a segítségre szorulók támogatása érdekében szerdától újraindítja telefonos információs vonalát a debreceni polgármesteri hivatal – tájékoztatta a városháza kedden az MTI-t.

Közleményük szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, Debrecen polgárait érintő önkormányzati intézkedésekről adnak információt az érdeklődőknek munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8-tól 14 óráig.

Az információs vonalon egyebek mellett bevásárláshoz, gyógyszerek kiváltásához is segítséget nyújtanak elsősorban azoknak a 65 év felettieknek, akik krónikus betegségben szenvednek, és nincs közvetlen közelükben olyan családtagjuk, aki segíteni tudna nekik a mindennapokban.


Debrecen több pontján népkonyha működik: a kormány finanszírozásával az önkormányzat napi egy adag meleg ételt biztosít a rászorulóknak. Azok az idős emberek, akik betegségük miatt nem tudják a népkonyhai ellátást igénybe venni, az étel házhoz szállítását is kérhetik az információs vonalon – jelezték.

A címlapfotó illusztráció.