Új bajnoka lett a Nemzeti Vágtának, címet védett a kishuszárok legjobbja

 

Új bajnokot avattak a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjében. Ördög Alen, a veszprém megyei Porva lovasa nyerte el a címet, így nem sikerült a bravúr Temerin lovasának, aki, triplázhatott volna. A nemzeti vágta döntőinek délutánját rendezték vasárnap a Hősök terén – közölte az M1 Híradója.


Idén ugyan a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül, de megrendezték a 13. nemzeti vágtát a hősök terén. Vasárnap a kishuszár vágta fináléjával kezdődött a döntők délutánja. A Csetényből érkező Vörös Tamara történelmet írt, ugyanis a tavalyi győzelme után idén is elsőként ért célba.


Ilyenre még eddig nem volt példa.

Ez után rendezték a fogatvágta döntőjét, amelyben Makoviczki Richárd rajt-cél győzelmet aratott. Majd a nemzetközi futam fináléja következett ahol 6 ország lovasa indult, a leggyorsabbnak pedig a szlovén Peter Pozar bizonyult.

Öt óra után ágyúlövés és a Klapka induló jelezte, hogy perceken belül indul a nap legjobban várt száma, a Nemzeti Vágta döntője. Az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy Temerin lovasának sikerül-e a triplázás.

Az első kanyarra a bajai lovas fordult elsőként. Az előző két év bajnokának, a temerini Nagy Arnoldnak nem sikerült jól a rajtja, az első kör végén csak a negyedik helyen haladt. Az utolsó 500 méteren ugyan feljött a harmadik helyre, és ekkor még úgy tűnt hogy nagyot hajrázhat, ezúttal azonban nem ő volt a leggyorsabb.

A 2020-as nemzeti vágta győztese, a veszprém megyei Porva lovasa, Ördög Alen lett, akinek nem az idei volt az első versenye. A versenyigazgató azt mondta, örül, hogy a járvány adta körülmények között is sikeresen meg tudták rendezni az idei vágtát. A hétvégén összesen 72 település lovasa mérte össze tudását a Hősök terén.