×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mintha már állna – Lélegzetelállító videó az új fővárosi Duna-hídról

 

Az új híd a Duna dél-budapesti szakaszán fog átívelni, valamivel lejjebb a Kopaszi-gáttól. Összeköti majd Dél-Budát (nagyjából a Galvani utcánál), Csepelt és Dél-Pestet.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója osztotta meg Youtube-csatornáján az új Duna-híd látványtervét bemutató videót. A hídon kétszer két sáv lesz, középen villamospályával, két szélén pedig kerékpársávokkal és gyalogosúttal.

A leendő építmény oldalán kiemelik, hogy az „új Duna-híd és kapcsolódó úthálózat megépítése hozzájárul a Hungária körgyűrűn belüli belvárosi forgalomcsillapítás megvalósításához és a belvárosi Duna-hidakra nehezedő forgalmi terhelés csökkentéséhez. A Lánchídon, Erzsébet hídon és Szabadság hídon 30 százalékos, a Petőfi hídon 10 százalékos forgalomcsökkenés elérését segíti elő”.

Az új Duna-hídnak és a hozzá tartozó közútfejlesztéseknek köszönhetően direkt kapcsolat alakulhat ki a XI. kerület (Újbuda), a XXI. kerület (Csepel), a IX. kerület déli része (Külső-Ferencváros), a XX. és XIX. kerületek északi része (Pesterzsébet és Wekerletelep), a X. kerület (Kőbánya), illetve az Üllői út – Ferihegyi Repülőtérre vezető út között” – írták.

A lakók véleményét is megkérdezik a híd úthálózatának első szakaszával kapcsolatban. A Budapest Fejlesztési Központ egy kérdőív segítségével próbálja kideríteni, hogy a fővárosiak mit gondolnak a fejlesztésről. A kérdőívet szeptember 29-ig lehet kitölteni.