×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Oda-vissza razzia az M7-esen: bankkártyával azonnal fizethető a büntetés

 

Megelégelték a rendőrök, hogy néhány felelőtlen vagy agresszív sofőr miatt hétvégenként menetrendszerűen történnek balesetek az M7-es autópályán, amelyek miatt minden esetben órákra megbénul a forgalom. A péntek esti érdi tömegbaleset után motoros járőröket, civilnek látszó rendőrautókat és nagy teljesítményű elfogó kocsikat vezényeltek a sztrádára, hogy kiemeljék a forgalomból a szabálytalankodó sofőröket. Vasárnap a főváros felé autózók számíthatnak fokozott rendőri ellenőrzésre – hangzott el az M1 Híradójában.

Civilnek látszó nagy teljesítményű elfogóautók

Elfogó járőrt indít a szabálytalankodó járművezetők után a rendőrségi akció parancsnoka a hét végi fokozott ellenőrzésen az M7-es autópályán. A készenlétben álló motoros rendőr másodpercek alatt utoléri és kiemeli a forgalomból a Balaton felé haladó agresszív, a szabályokra fittyet hányó autósokat.

A balesetveszély miatt a járőr nem állítja meg rögtön a vétkes járművezetőket, hanem kivezeti a legközelebbi parkolóba. Az akcióban civilnek látszó rendőrkocsit és nagy teljesítményű elfogó autót is bevetnek. A rendőrök

a kisebb szabálysértéseket is kiszúrják.

„A fokozott ellenőrzésünknek mindig az a célja, hogy a közúti közlekedés biztonságát fenntartsuk, hogy elősegítsük az állampolgároknak a Balatonhoz jutását, vasárnap meg a hazajutását a lakóhelyükre, hogy ezt balesetmentesen meg tudják tenni. Illetve az, hogy megpróbáljuk kiszűrni a forgalomból azokat a közlekedőket, akik a többieket veszélyeztetik” – ismertette Csibrik Csaba, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

Elegük van a rendőröknek, hogy néhány renitens miatt emberek halnak meg

A rendőrök éppen azért szervezték a fokozott ellenőrzést, mert megelégelték, hogy néhány renitens, a szabályokra fittyet hányó autós miatt hétvégenként menetrendszerűen történnek balesetek az M7-esen.

Ezek miatt aztán minden alkalommal megbénul az ország legforgalmasabb autópályája, ami több ezer ember hétvégéjét teszi tönkre. A súlyos vagy halálos baleseteket is legtöbbször a szabálytalankodó autósok okozzák.

„Magyarországon az év első hét hónapjában

157 halálos közlekedési baleset történt, amelyekben összesen 171 ember vesztette életét.

Ez az utóbbi tíz év legkedvezőbb baleseti statisztikája, amihez hozzájárulhatott a koronavírus-járvány miatt lecsökkent forgalom, de szerepet játszhattak a mostanihoz hasonló, fokozott rendőri ellenőrzések is” – jelentette ki az M1 riportere a helyszínen.