×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sárga figyelmeztetés: esernyő nélkül bajban lennénk

 

A Dunántúl jó részén és a középső országrészben alapvetően felhős idő várható viszonylag kevés napsütéssel, hosszabb napos időszakokra elsősorban az északkeleti megyékben számíthatunk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Délelőtt a középső tájakon és az Alföldön eső és zápor lesz a jellemző, késő délután, este már inkább a nyugati és déli megyékben fordulhat elő zápor, zivatar.

Zivatarok közelében megerősödhet, esetleg viharossá fokozódhat a szél, de általában mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűlhet le a levegő.

Nyugat felől zivataros zóna érte el az országot, mely reggelre jelentősen legyengülve elérte a Duna vonalát, majd a délelőtti órákban az Alföldön keresztül tovább halad kelet felé. A péntek reggeli, délelőtti órákban tehát elsősorban az Alföldön (annak is inkább a déli felén) fordulhat elő zivatar. A zivatarokhoz főként intenzív csapadék (10-20 mm), esetleg átmeneti szélerősödés társulhat.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Pénteken a délutáni, késő délutáni óráktól a Dunántúl nyugati, délnyugati felén újabb hullámban lehet számítani zivatarok kialakulására, melyeket elsősorban felhőszakadás (20-40 mm), esetleg erős, viharos széllökés (40-70 km/h), egy-egy helyen aprószemű jég kísérhet. Emellett az északkeleti megyékben is előfordulhat néhol zápor, zivatar.

A címlapfotó illusztráció.